Rij- en faalangst

Volg rij- en faalangst lessen bij Rijschool The Graduate.

Bij de termen rijangst en faalangst denken mensen vaak aan hetzelfde, maar het zijn toch twee verschillende dingen. Om jou beter van dienst te kunnen zijn, is het belangrijk dat je vooraf aangeeft wat je fobie is of waar je last van hebt. Zo kunnen wij je lessen hierop afstemmen.

Rijschool The Graduate is gespecialiseerd op het gebied van rij- en faalangst. Onze instructeurs hebben een speciale opleiding gevolgd om rij- en/of faalangst symptomen te herkennen.
Probeer je angst in ieder geval bespreekbaar te maken, want niets is gevaarlijker dan dat je jezelf en het overig verkeer in gevaar brengt!

Wat is rijangst

De benaming rijangst zegt het al een beetje: je bent bang om te rijden. Dat kan zich op allerlei manieren uiten. Rijangst krijg je niet zomaar; bepaalde karaktereigenschappen zijn hier vaak de oorzaak van. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het hebben van een trauma of aan andere persoonlijke omstandigheden. Natuurlijk kun je nog veel meer verschillende oorzaken noemen, maar de vraag is: hoe kun jij je rijangst overwinnen? Onze rij-instructeurs zijn getraind om jou te helpen je angst te overwinnen. Het doel is dat je leert om je zonder angst door het verkeer te bewegen. Zo haal je snel je rijbewijs en kun je later veilig en vlot rijden met je eigen auto.

Ook mensen met een rijbewijs zijn meer dan welkom bij Rijschool The Graduate.
Herken jij jezelf hierin, maar heb je al een rijbewijs op zak? Schroom niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag je rijangst te overwinnen.

Bij Rijschool The Graduate ben je zelfstandig en ZIT JE zonder angst achter het stuur.

Wat is faalangst?

Als je last hebt van faalangst, ben je bang om tekort te schieten. Je hebt het gevoel dat je niet voldoet aan je eigen verwachtingen of die van anderen. Kortom, je bent bang om te falen.

Onze ervaren rij-instructeurs geven je drie effectieve tips tijdens de lessen:

– Iedereen maakt fouten. Making mistakes is only human. Dat is misschien wel dé belangrijkste tip tegen faalangst. Mensen die geen fouten maken, bestaan niet. Hoe sneller je dit beseft, hoe eerder je jouw faalangst zal overwinnen.
– In jezelf geloven. Het is heel belangrijk om zelfvertrouwen te hebben. Je zal in staat zijn om jouw doelen te behalen, als je maar in jezelf gelooft.
– Leer van de behaalde resultaten: Als je je doel niet bereikt hebt, treur dan niet. Leer van je fouten en analyseer wat je beter kunt doen voor de volgende keer.

Ook belangrijk om te weten is dat als je last hebt van faalangst, het mogelijk is om bij het CBR een speciaal faalangst examen af te nemen. Onze instructeurs kunnen je hier meer over vertellen.

Contact Rijschool Amsterdam
The Graduate

Neem contact met ons op of kom ons bezoeken en we zullen samen kijken hoe we u het beste aan de slag kunnen gaan en vol vertrouwen achter het stuur in onze hippe auto op weg naar uw rijbewijs!!
Open chat
Hulp nodig? Do you need assistance?
Hallo, Hoe kunnen wij u helpen?
Hi, How could we help you?
Powered by