Autisme Rijschool The Graduate

Bij Rijschool The Graduate zijn onze rij-instructeurs bekwaam om met mensen met autisme te werken. Wat veel rijscholen vergeten, is dat mensen met autisme of verwante problemen even capabel zijn als elk ander mens om auto te rijden. Door het anders functioneren van hun hersenen verwerken zij alleen aangeleerde informatie niet op een vanzelfsprekend manier. Met de juiste begeleiding tijdens de rijlessen is het gelukkig voor hen ook mogelijk om het rijbewijs te halen!

Iemand met autisme heeft dus een rij-instructeur nodig die hem of haar begrijpt en geduldig is. Autisme zorgt ervoor dat het automatisme ontbreekt en dat dit dus aangeleerd moet worden.
Door iets vaak te oefenen, kun je het uiteindelijk ook automatiseren. Bij Rijschool The Graduate zorgen wij ervoor dat je veel herhaalt en oefent in verschillende omgevingen. Zo personaliseren we jouw lesplan, zodat deze aan al jouw behoeftes voldoet.

Tijdens onze rijlessen voor mensen met autisme garanderen wij het volgende:
– Beperking van het aantal prikkels. (Geen radio, niet telefoneren tijdens het rijden etc. )
– Het rustig uitleggen van oefeningen op een neutrale manier.
– Wij letten op de non-verbale signalen van de leerling en hierop passen wij ons lesplan aan.
– Informatie beperken (kort maar krachtig). We bespreken wat de leerling nodig heeft om informatie duidelijk over te brengen.
– Het hardop benoemen van aandachtspunten op de weg om hier de juiste focus op te krijgen.
– Wij zullen altijd in dezelfde lesauto rijden met dezelfde rij-instructeur.

Prijzen voor rijlessen ingericht voor autisme

Rijschool The Graduate biedt de autisme-opleiding aan tegen de normale lesprijs, zodat je je daar in ieder geval geen zorgen om hoeft te maken. Er zal dus wat de prijs betreft geen verschil worden gemaakt tussen de reguliere of gespecialiseerde opleiding.

Contact Rijschool Amsterdam
The Graduate

Neem contact met ons op of kom ons bezoeken en we zullen samen kijken hoe we u het beste aan de slag kunnen gaan en vol vertrouwen achter het stuur in onze hippe auto op weg naar uw rijbewijs!!
Open chat
Hulp nodig? Do you need assistance?
Hallo, Hoe kunnen wij u helpen?
Hi, How could we help you?
Powered by